Valóban megéri Targoncavezető szakképesítést szerezni és a szakmában elhelyezkedni? - Probitas Plus Kft.

Valóban megéri Targoncavezető szakképesítést szerezni és a szakmában elhelyezkedni?

A hazánkban felnőttképzéssel foglalkozó vállalkozások összeállításaiból és statisztikáiból kiderül, hogy a Targoncavezető évek óta szerepel a TOP10 szakképesítések közt, sőt, egyre feljebb kapaszkodik a listán. De tényleg megéri pénzt és energiát fektetni a képzés elvégzésébe? A válasz egyértelmű, teljes magabiztossággal állítható, hogy: IGEN. Ennek több oka is van, vegyük sorra ezeket:

1. Hiányszakma a targoncavezető
Az álláshirdetésekkel foglalkozó portálokat böngészve láthatjuk, hogy több tucat betöltetlen álláshely van ebben a munkakörben. A munkáltatók szinte “lepkehálóval” keresik a szakképzett és megbízható munkaerőt. A nagyobb multinacionális vállalkozások egymástól próbálják elcsábítani a targoncavezetőket, mert kevés jól képzett szakember van a munkaerőpiacon.

2. Egyre emelkedő munkabérek
A KSH felméréseiből kiderül, hogy 2014-ben 142 700, majd 2015-ben 153 400, míg 2016-ban 165 400 forint volt az átlag munkabér. Az egyik legnagyobb áruházláncnál pedig 2018-ban lényegében ez a szám már elérte a 300 000 Ft-ot. Nem ritkán a jól dolgozó munkavállallókat plusz juttatásokkal is jutalmazzák. Az emelkedő tendencia szintén a szektorban jelentkező munkaerőhiányra vezethető vissza.

3. Fontos, feladatteljes munkakör
A logisztikai szektorban történő munkafeladatok elvégzése kivitelezhetetlen a targoncavezetők nélkül. Ők azok, akik egy-egy árut (rakatot) akár öt méter magasról is gyorsan, könnyedén leemelnek, majd továbbítanak. A közúti forgalomban résztvevő teherautókat, kamionokat szintén a targoncavezetők segítségével rakodják meg. A mai világban egyre inkább elterjedő internetes webáruházak gigantikus méretű raktáraiban szintén felértékelődik a szakma. Targoncavezetőként soha nem fogsz unatkozni, a munkakör pörgős, és mindig újabb kihívások elé állít.

Ha a fenti összeállítás felkeltette érdeklődésedet, és szeretnél egy olyan szakmában elhelyezkedni, amely ma Magyarországon rendkívül keresett, akkor jelentkezz még ma képzésünkre, vagy keress minket elérhetőségeinken a további részletekkel kapcsolatban!